Klantenreview – WZC

Wij kregen in januari 2023 de kans om samen met alle leidinggevenden van ons woonzorgcentrum de workshop ‘krachtig spreken’ te volgen. De zes uren durende opleiding, verzorgd door de logogpediste en zaakvoerder van Echocoaching, was boeiend van de eerste tot de laatste minuut. Tijdens een alles behalve saaie lesdag werden we op een heel rustige en ontspannende manier ondergedompeld in de wereld van ‘sprekers’, waar grootmeesters tegenaan lopen bij het geven van toespraken maar evengoed hoe we in ons dagelijks leven en werken kunnen spreken met overtuiging, bondig de juiste informatie kunnen overbrengen, zonder angst of onzekerheid kunnen praten tijdens een kleine vergadering maar evengoed op een infoavond of tijdens rondleidingen met grotere groepen. We leerden vooral dat we onze eigenheid niet mogen verliezen en kunnen spreken op de manier zoals we zijn. Het behouden van onze spontaniteit tijdens het spreken is zelfs een troef. De handvaten die we hebben meegekregen, zoals een goede voorbereiding, aandacht voor je houding en oogcontact, articulatie, advies bij het beantwoorden van onverwachte vragen, … zorgen er nu niet alleen voor dat ik een vlottere spreker ben maar ook dat mijn verhaal blijft hangen en dat ik mensen kan inspireren en motiveren!